måndag 18 maj 2009

Dagligt uppdrag, del 1.

Så här går en normal snabbstädning till i vår familj:

Kök
Köket är det som snabbast gror igen, eftersom vi geggar och slabbar med mat och gärna hänger i köket, alltså behöver det tas om hand varje dag. Börja med att torka köksbordet och diskbänken. Om det ligger saker på köksbordet behöver du inte börja sortera dem, bara fös ihop dem till en hög just nu. När du ändå har trasan i handen dra ett drag över kyl-. och frysdörrarna. Vad tog det där? 2-3 minuter?

Sovrum
Nu går vi vidare till sovrummen. Strunta i om det är bäddat just nu, vi är på tvättjakt. Ser du någon tvätt? Isåfall plockar du upp den och eskorterar den till badrummet. I badrummet tittar du om du hittar mer tvätt. Sedan lägger vi tvätten på golvet och torkar av handfatet och sätter på eventuella tandkrämshattar. Det tar ungefär 2 minuter. Med tvätthämtning kanske vi nu är uppe i 7 minuter städning. Gå nu med tvätten till tvättstugan- eller den plats där du har dina tvättkorgar.

Hall
Som avslutning går du till hallen och kollar hur det ser ut. Häng upp sån't som trillat ned och ställ skor i ordning.

Ser det inte lite trevligare ut på en gång? På 10 minuter... Fantastiskt!

Ps. För den ambitiöse kan man byta ut hallmomentet mot bäddning av sängarna. Eller lägga till det och därmed öka städtiden till 15 minuter.... Personligen har jag svårt för obäddade sängar,och i vår familj är vi lite bäddningsfanatiker, så det hör till ovanligheterna att inte alla sängar bäddas hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar